پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور در راستای تحقق رویکردهای حفاظت، توسعه پایدار و مدیریت یکپارچه حوزه‌های آبخیز، پیشگام انجام تحقیقات مسئله محور و کاربردی در کشور شناخته می‌شود. به علاوه، محققان دستگاه‌های دولتی، دانشگاهی و بخش خصوصی نیز گام‌های اثربخشی در اجرای این رویکردها انجام داده و می‌دهند. با این حال، حوزه‌های آبخیز کشور از مسائل و مشکلات ناشی از مخاطرات محیطی، همچون تند سیلاب، آبگرفتگی سیلاب‌دشت‌ها، خشکسالی‌های متوالی رنج می‌برد. علاوه بر آن برداشت بیرویه از منابع آب نبود یک سیستم الگوی کشت مناسب سبب کاهش شدید منابع آب سطحی و زیر زمینی شده است. لذا تعادل و چرخه آب در حوضه‌ها از حالت تعادل خارج شده در نتیجه سطح آب‌های زیرزمینی به شدت کاهش یافته و اغلب دشت‌های کشور در شرایط بحرانی قرار گرفته اند. برای برون رفت از شرایط فعلی منابع آب کشور و رسیدن به شرایط پایدار، رجوع به دانش و فناوری‌های نوین و یافته های دانشمندان را ناگزیر می ‌کند.

در این خصوص، تحقیقات کاربردی، فناورانه و ترویجی و همچنین طرح‌های پایلوت متعددی در سطح کشور انجام شده و فناوری‌های نوینی ابداع و توسعه داده شده است. ششمین کنفرانس ملی حفاظت خاک و آبخیزداری با محوریت تعادل‌بخشی و پایداری منابع آب در حوزه های آبخیز فرصتی مناسب برای تبادل آخرین دستاوردهای دانش‌بنیان محققین و دانشمندان بوده و ارائه یافته‌ها بصورت منسجم می‌تواند چراغ راهی برای مدیران و تصمیم‌گیران کشور باشد.

امید است محققان مرتبط اعم از دانشگاهیان، مراکز تحقیقاتی، دستگاه‌های دولتی، شرکت‌های دانش بنیان، شرکت‌های مشاوره و سمن‌ها یافته‌های خود را ارائه و زمینه مناسبی را برای افزایش توانمندی بخش تحقیقات، مطالعات و اجرا را فراهم آورند.